Het drijvende huis


ECOLOGICAL HABITAT

De wereld om ons heen wordt steeds meer chaotisch en conformistisch, dat vraagt om volledig milieuvriendelijk en recyclebaar woningen, die ons in staat stellen in volledige onafhankelijkheid en in harmonie met de natuur te leven met respect en het bewonderen van de natuur. De voortdurende klimaatveranderingen en de daaruit voortvloeiende zee- en rivier stijgingen dwingen ons om na te denken over de ecologische duurzaamheid van onze woning keuzes .

EcoFloLife heeft zich gecommitteerd aan het milieu en haar omgeving door duurzaamheid in te brengen in het onderwerp in deze zwevende-, drijvende en eco – vriendelijke wooneenheden.

 

Water is leven, het is onderdeel van ons bestaan, we zijn geboren en groeien in vruchtwater en ons lichaam bestaat gemiddeld uit 60% water en 70% van onze planeet wordt er door bedekt.

De Woning (Habitat)

 

WATERNEST 100 |

Na jaren van research heeft EcoFloLife het WaterNest 100 ontwikkled, het drijvend eco-vriendelijk woning, exclusief ontworpen door de beroemde en bekende Italiaanse Architect Giancarlo Zema.

Het geheel omhullende drijvende wooneenheid, 12 meter in doorsnee en 4 meter hoog, volledig gemaakt van gerecycled gelamineerd hout en een gerecycled aluminium romp.

 

Badkamer en keuken dakramen zijn geintegreerd in het houten dak, en 60 vierkante meter amorfe fotovoltaïsche panelen genereren 4 kWp die worden gebruikt voor de interne behoeften van het drijvende huis. Het interieur van het WaterNest 100 drijvende woning kan een woonkamer, eetkamer, slaapkamer, keuken en badkamer bevatten of andere configuraties op basis van de verschillende woonsituatie of werkbehoeften – ideaal voor diegenen die zelfstandig, exclusief en in volledige harmonie met de natuur wil leven.

 

WaterNest 100, kan als drijvend huis langs rustige rivier beddingen, meren, baaien, eilanden en zeegebieden met kalme wateren worden geplaatst. Het gebruik van materialen en duurzame productiesystemen maken deze eenheid recyclebaar tot maar liefst 98%. Bovendien, dankzij een uitgekiend systeem van interne natuurlijke micro-ventilatie en airconditioning, is het geclassificeerd als een zuinige residentieel habitat.

 

WaterNest 100 heeft verschillende mogelijke configuraties, afhankelijk van de verschillende woning- of thuiswerkbehoeften. Het is perfect als een ecologisch drijvend huis, kantoor, lounge bar, restaurant, winkel of expositie drijvende ruimte. De geselecteerde meubels in de EcoFloLife catalogus zijn top design, eco-vriendelijk en elegant, en dus voldoen aan de meest veeleisende hedendaagse behoeften.

 

Het interieur

Het interieur van de drijvende woning WaterNest 100 worden gekenmerkt door een warm en gastvrij, eigentijdse stijl en zeer innovatief. De geur van houtstructuur vult de ruimte. De grote ramen zorgen voor een prachtige lichtval en laat  de hele dag de externe omgevingen binnen dringen . De meubels zijn van hoge ontwerp in gerecycled en recyclebaar materiaal – het resultaat van een strenge selectie van de meest gerenommeerde en gevestigde milieuvriendelijke eigentijds design bedrijven, en voldoet zo aan de meest trendy stijl eisen.

Natuurlijke materialen, rustgevende kleuren, zachte vormen, zodat u in een exclusieve omgeving woont en leeft in direct contact met de natuur. Lees een goed boek verlicht door de stralen van de zon die door de grote ramen binnenkomt, luister naar zachte geluiden in een akoestisch ontworpen omgeving, verblijf comfortabel op een chaise longue in de buurt van een raam dat een magische blik geeft over het water, met het drijvende huis WaterNest 100 is dit mogelijk.

 

Indeling

WaterNest 100 heeft een 100 m² circulaire lay-out, 12 meter in diameter, met een balkon gunstig gelegen langs de lange zijden die het mogelijk maken om overal van te genieten, dankzij de grote ramen en een fascinerend uitzicht over het water. WaterNest 100 heeft verschillende mogelijke configuraties, afhankelijk van de verschillende woningen of arbeidsbehoeften. Het is perfect als een ecologisch huis, kantoor, lounge bar, restaurant, winkel of drijvende expositie ruimte. De geselecteerde meubels in de EcoFloLife catalogus zijn top design, eco-vriendelijk en elegant, en dus voldoen aan de meest veeleisende hedendaagse behoeften.

 

Huis / opties

 

Deze versie van WaterNest 100 is ideaal voor een jong koppel of een gezinssamenstelling van vier tegemoet te komen, die in een nieuw, milieuvriendelijk en non-conformistische manier willen leven, zonder aan comfort, elegantie en stijl in te boeten. WaterNest 100 omvat in het interieur een woonkamer, eetkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. De geselecteerde meubels in de EcoFloLife catalogus verfraaien de ruimte met kleur en eigenzinnige blijheid.

 

Kantoor / optie

 

Deze versie van WaterNest 100 is meer geschikt voor een jong en dynamisch werk team die willen communiceren en werken in een enkele, one-of-a-kind ruimte, in nauw contact met de natuur. WaterNest 100 kan afzonderlijke of aangrenzende aan de werkstations, een badkamer, berging en archief worden ingericht. In de EcoFloLife catalogus hebben we inrichting meubilair zoals bureaus, stoelen en vloer lampen, die volledig zijn gemaakt van gerecycled vlam vertragende karton in verschillende kleuren geselecteerd.

 

Shop / Tentoonstelling / Expositie

Deze versie van WaterNest 100 is het meest geschikt voor diegenen die een innovatief drijvende bedrijf of expositie galerie willen  openen. Een grote open ruimte die kan worden gemodelleerd op basis van de verschillende behoeften van het bedrijfsleven met berging, kleedkamer en toilet. De EcoFloLife catalogus heeft verfijnd meubilair, zoals receptie, fauteuils en staande lampen, volledig gemaakt van gerecycled vlam vertragende karton.

 

Lounge Bar / Restaurant

Deze versie van WaterNest 100 is het ideale ontwerp om een innovatieve en charmant, evenals volledig milieuvriendelijk restaurant voor bio producten of aan een intrigerende drijvende bar tegemoet te komen. Open ruimte met bar, stoelen, tafels, stoelen, keuken en toiletten voor een maximale capaciteit van 40 personen. De EcoFloLife catalogus beschikt over moderne milieuvriendelijke en top design meubilair, met kleurrijke, trendy biologische vormen.

 

Inrichting

 

Inrichting

Het interieur van de WaterNest 100 milieuvriendelijke drijvende wooneenheid kunnen worden verrijkt met een reeks van top design meubelen, die kunnen worden gevonden in de EcoFloLife catalogus – het resultaat van een strenge selectie van de meest gerenommeerde en gevestigde milieuvriendelijke eigentijds design bedrijven, en voldoet zo aan de meest trendy stijl eisen.

 

Canyon Collectie | Armstoel + Stoel + Tafel + Boekenkast + Vloerlamp

Geïnspireerd door de sculpturen en oneindige lagen van de Amerikaanse Grand Canyon, is deze eco-vriendelijke collectie van Giancarlo Zema ontworpen voor de Origami Furniture, bestaat deze collectie uit een fauteuil, stoel, tafel, salontafel, een boekenkast en vloerlamp gemaakt van gerecycled karton. Zacht en gewelfde vormen onthullen gezellige ruimten waar zaken als tijdschriften of kleine voorwerpen bewaard kunnen worden of tentoongesteld. Ontworpen om de meest trendy interieur ruimten op een milieuvriendelijke en innovatieve manier in te richten.

 

Slang Collectie

Bijna als uit een tekenfilm een speelse, vrolijke en kleurrijk silhouet ontwerp. Deze jeugdherinnering was de basis voor Giancarlo Zema om voor Orgami Furniture een bureau, stoel, een Boekenkast alsook een Vloerlamp te ontwerpen, gemaakt van gerecycled dual-gekleurde karton. Een ideale meubelinrichting  om slimme en eco-vriendelijke huizen en kantoren in een jonge en informele stijl uit te rusten.

 

BRIGHT WOODS COLLECTION  |  Tafel + Stoel + Salontafel + kruk + vloerlamp

Net als een betoverde bos van bomen die ’s nachts oplichten, is deze fascinerende etnische collectie van Giancarlo Zema voor Luxyde.com ontwikkelt bestaat uit tafel, stoel, salontafel, kruk en staande lamp, gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout verbonden door verschillende hars ringen die zijn te verlichten bij zonsondergang . Verkrijgbaar in verschillende kleuren en essences met RGB LED-systeem, zijn ze ideaal voor de meest exclusieve interieur, van hotels tot nautische inrichting.

 

ANEMONE | Armstoelen

Zwemmen als grappige vissen in een warme zee vol indrukwekkende vormen en je vervolgens veilig voelen in een kleurrijke anemoon. Dit is de inspiratie die de Italiaanse architect Giancarlo Zema heeft geleid bij het ontwerpen voor de prestigieuze Giovannetti Collezioni naar een zachte en springlevende fauteuil van hoge sculpturale waarde. Gerealiseerd in polyurethaanschuim met dragende draaivoet, cover in elastische stoffen en in verschillende kleuren, allemaal geïnspireerd door de zee.

 

OCTOPUS | Vloerlampen

Een nieuwsgiering en kleurrijke Octopus komt vanuit de zeebodem tevoorschijn en beweegt haar kleurige bochtige tentakels dat schaduw, kleur en licht afgeeft. Met deze ingeving en visioen heeft Giancarlo Zema een vloerlamp ontworpen DuPont Corian voor LumineXence.com. Eeen stale basis in meerdere kleuren met een op afstandsbediening werkende technologie. 210 cm hoog en 35 centimeter in doorsnee

 

RING Collectie | Tafel + Stoel + Kruk

De grote sculpturen van Henry Moore inspireerde de wezenlijkheid van de Ring-serie. Het idee is geboren als een hommage aan de grote Engels Meester die de wereld veranderd van de moderne kunst. Ontworpen door Giancarlo Zema voor Giovannetti, bestaan deze uit tafel, stoel en kruk en danken hun lichtheid om de grote gaten in de zijkanten, die een geschikte plaats voor zakken, tijdschriften of kleine objecten te worden. Gerealiseerd met dubbele kleur polyurethaan met ofwel een ruwe of gladde afwerking en de mogelijkheid om verschillende kleurencombinaties te kiezen om de algemene stijl die met de omgeving overeenkomt. De hoogte kan worden geregeld aan de behoeften van de gebruiker door deze aan te passen met het indrukken van een knop die een interne gas zuiger activeert.

 

MOSS COLLECTION | Buiten stoel + tafel

Het mos met zijn zachte en kleurrijke textuur die soepel aansluit op de vormen van de natuur, is het potlood van de architect Giancarlo Zema, die is gemaakt voor Giovannetti een verzameling van de zitplaatsen en lage tafels in frisse kleuren en omhullende oppervlakken verleid. Ideaal voor het verfraaien van de meest innovatieve en trendy outdoor en indoor ruimtes, is gemaakt in eco-plastic van verschillende kleuren.